REGIONALNA I LOKALNA CISCO AKADEMIJA
NA ELEKTROTEHNICKOM FAKULTETU U SARAJEVU   


POCETNA
UPIS
CESTA PITANJA
NASTAVNI PROGRAM
NOVOSTI
KONTAKT
   

 

Cesta pitanja

Q: Kakva je razlika izmedju diplome CCNA i diplome Elektrotehnickog (ili nekog drugog) fakulteta?

A: Diploma CCNA je strucna diploma koju izdaje Cisco, jedan od najvecih proizvodjaca mrezne opreme na svijetu. Ova diploma potvrdjuje da posjedujete vrlo specificna, usko strucna znanja. Fakultet Vam pruza sirok skup znanja iz date oblasti, te se ne bavi sa toliko detalja konkretnim problemima, jer se ocekuje da cete takva znanja steci kroz rad i profesionalno/strucno usmjerenje. Kombinacija diplome fakulteta i CCNA diplome znaci da ste osposobljeni da odmah pristupite rjesavanju konkretnih problema iz oblasti mreznih tehnologija, ali i da se mozete po potrebi brzo prekvalifikovati za druge vrste poslova.

 

Q: Kakva je razlika izmedju Cisco akademije na ETF-u i neke druge Cisco akademije?

A: Cisco je medjunarodna korporacija koja je pripremila kvalitetan program edukacije orjentisan primarno na proizvode ove firme, koji su i globalno najzastupljeniji. Cisco drugim licima izdaje licencu za organizovanje kurseva. U BiH postoji nekoliko organizacija i firmi koje posjeduju ovu licencu. Konkretno, Cisco akademija na ETFu je regionalna akademija sto znaci da moze obucavati instrukture i posredovati pri pokretanju drugih (lokalnih) akademija na podrucju BiH.

 

Q: Da li nudite CCNP, IT Essentials i druge kurseve iz Cisco programa?

A: Ovi kursevi su u pripremi. Ukoliko imate vecu grupu zainteresovanih za neki od ovih programa, molimo da nas kontaktirate!

 

Q: Zelimo pokrenuti vlastitu Cisco akademiju. Gdje se mogu certificirati instruktori?

A: Cisco akademija na ETF-u Sarajevo je regionalna akademija, sto znaci da moze educirati instruktore za lokalne akademije. Kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli da zadovoljite sve uslove za pokretanje lokalne akademije.

 

Q: Gdje se moze polagati finalni ispit za dobijanje CCNA certifikata?

A: Postoji nekoliko firmi u Sarajevu koje posjeduju licencirane testing centre za polaganje ispita za certifikate.Elektrotehnički Fakultet u Sarajevu 2003-2008.